Anda mahu kemaskini jenis perniagaan anda?
Profil anda telah berjaya dikemaskini
TeruskanKandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda
Ikutilah lawatan melalui Chengdu, ibu kota wilayah Sichuan, dan tempat ramai makanan jalanan yang riuh rendah.
Chengdu ialah ibu negeri wilayah Sichuan dan kota yang penuh dengan suasana makanan jalanan yang meriah. Makanannya termasuk bihun pedas masam yang digaul dengan lada Sichuan kisar yang dibakar, cuka beras perang, kicap hitam, minyak cili, dan jeruk sayur. Bebola-bebola nasi pulut yang dilastik ke dalam mangkuk juga dikenali sebagai "tiga tembakan meriam", mempunyai rasa yang kaya dengan rasa panggang. Hidangan lain termasuk ayam kung pao, dan kacang buncis tumis kering.
Walaupun Fuchsia Dunlop bukan berasal dari China, beliau ialah seorang pakar masakan Cina. Beliau berlatih sebagai tukang masak di Institusi Tinggi Masakan Sichuan di China, dan kini ialah seorang tukang masak yang berjaya dan penulis makanan khusus tentang masakan Cina. Beliau akan membawa kita membeli belah ke pasar-pasar paling menarik di dunia dan meneroka dapur-dapur di Beijing, Chengdu, dan Hong Kong.
Selami lebih Chinese Cuisine dan World Cuisines!
Sentuh ikon perkongsian di bawah dan pilih untuk meletakkannya pada laman utama. Sentuh ikon perkongsian di bawah dan pilih untuk meletakkannya pada laman utama. Sentuh ikon perkongsian di bawah dan pilih untuk meletakkannya pada laman utama. Sentuh ikon perkongsian di bawah dan pilih untuk meletakkannya pada laman utama.